Stichting Evenementenplein Hoogerheide is ontstaan uit een samenwerking tussen de Stichting IJsbaan Woensdrecht & de organisatie van het Beach Event in Hoogerheide. Beide activiteiten werden geïnitieerd door een aantal enthousiaste ondernemers.

De ijsbaan

De Stichting IJsbaan Woensdrecht organiseert sinds 2007 een ijsbaan op het Raedthuysplein in Hoogerheide. Oorspronkelijk ontstond het idee bij Henri Beening, eigenaar van Henri’s Ladies & Gents. In de donkere maanden rondom Kerst was er nooit veel te doen in Hoogerheide. Het plein in de straat was op dat moment leeg en kaal omdat er een mooi nieuw plan gebouwd zou worden. De panden (zoals het vroegere Gemeentehuis) waren gesloopt en het geheel zag er somber uit.

Dat was de reden voor Henri om, samen met een groot bataljon aan vrijwilligers, een ijsbaan in het dorp te organiseren. Het eerste jaar is dit gedaan onder de paraplu van de Middenstandsvereniging. Na een eerste succesvolle editie werd het project te groot en wilde de vereniging niet met het project doorgaan. Toen is de stichting in het leven geroepen en is het aantal vrijwilligers in de jaren erna fors uitgebreid.

Het Beachevent

Ook het Beach Event is ontstaan bij enkele enthousiaste ondernemers, hun medewerkers en volleybalvereniging VAT. Zij organiseerden een toernooi op het terrein van zwembad de Plantage, maar wilden graag verhuizen naar een locatie waar meer aanloop was.